پرورش و نگهداری دیسکس ،دیگر ماهیان ،گیاهان طبیعی و انواع اکواریوم پلنت و سامپ

روش اداره اکواریوم و ماهیان

ساخت و اکواریوم
تهییه لوازم و دارو ها
تهییه تزیینات و گیاهان طبیعی آب شیرین
انواع بیماری آب شیرین و روش درمان و دارو ها
انواع نژاد ماهی آب شیرین و شرایط نگهداری آن ها
تهییه غذا و ساخت غذا ماهیان آب شیرین
لذت از اکواریوم

بایگانی

تهییه لوازم و دارو های اکواریوم

جمعه, ۷ خرداد ۱۳۹۵، ۰۹:۵۳ ب.ظ

تهییه لوازم و دارو های اکواریوم

با سلام

1_ شما هیچ وقت نباید از بقیه بپرسید که چیکار کنید یا نکنید!!!. شما باید هر طور که دوست دارید اکواریوم خود را چیدمان کنید. ولی باید بتوانید محیط مناسبی بر حسب ماهی که از قبل انتخاب کرده اید محیا کنید. ولی زمانی که خواستید که آکواریوم خود را راه اندازی کنید باید بهترین لوازم را تهییه کنید تا بتواند چند سال از آن ها استفاده کنید و نه از لوازم بی کیفیت که هم شیمی آب را به هم می زند و هم دردسرد نگهداری دارند و زود خراب می شود استفاده کنید. بهتر است یکبار پول خرج کنید تا چند سال بدون دردسر از آن ها استفاده کنید.

2_ میتوان به یکی از مهم ترین قسمت های آب آکواریوم که بخش مهمی است ، بستر آن است. بستر را بسته به نوع آکواریوم و ماهیانی که می خواهید بخرید تهییه کنید. بعد از اینکه بستر را تهییه کردید برای از بین بردن انگ ها و میکروب ها شن ها را در آب جوش همراه با نمک بدون ید با غظلت بالا استفاده شود.برای ماهیان گوشت خوار و همه چیزخوار(به جزء بعضی گونه ها) بهتر است از شن های درشت و بدون تزیینات و گیاهان طبیعی اضافی استفاده شود. ولی برای ماهیان گیاه خوار از شن های ریز و درشت که میتواند بستر مناسبی همراه با کودها برای انواع گیاهان اسفاده کنید.

3_ یکی دیگر از مهمترین قسمت های اکواریوم که میتواند جلوی بیماری ها را بگیرید یک فیلتراسیون قوی است. چندین نوع فیلتراسیون وجود دارد که عبارت اند از فیلتر های داخل آبی، فیلتر زیر شنی، تاپ فیلتر، تصفیه سطلی و سامپ. کارایی تصفیه سطلی و سامپ برتر از دیگر تصفیه ها است. ولی باز هم سامپ برتر از تصفیه سطلی است. چون میتوان آن را خود با لایه هایی که دوست دارید پر کنید مثل گیاهان مخصوصی که میتوانند میزان فسفات و نیترات اکواریوم شما را کنترل کند. ولی در تصفیه سطی این ویژگی وجود ندارد. ولی میتوان آن را با بیوبال، سدامیک، ذغال اکتیو و ... پر کنید؛ و تصفیه سطلی از لحاظ اینکه خود دارای واتر پمپ است و در نمونه ای خاصی دارای چراغ UV(یو وی) است که باکتری های مضر را می کشد و فضای داخل آکواریوم را اشغال نمی کند. همان طور که گفتم هزینه نسبتا بالایی دارد. دقت کنید اگر تصفیه داخل آبی می خرید باید دقت کنید فشار آن زیاد نباشد تا ماهیان شما را اذیت کند ولی بعضی ماهیان نیاز به فشار آب دارند تا بی حال و خسته نباشند ولی بعضی ماهیان در آب راکت یا نیمه راکت زندگی می کنند و برای آکواریوم های کوچک و بزرگ تصفیه سطلی و تاپ فیلتر نیاز است؛ چون فشار کمتری ایجاد می کنند و تاپ فیلتر و فیلتر داخل آبی میتوانند پمپ هوا آکواریوم شما باشد ولی صدای نسبتا زیادی در شب دارد.(به جزء تاپ فیلتر)

4_ داروها: معمولا داروها برای ماهیان مضر هستند ( به جزء دارو های با کیفیت که گران هستند). مثل داروی کمپانی سرا به نام سرا آکوجوای که مخصوص استارت آکواریوم است. ولی در کل اگر از دارو های کمتری اسفاده کنید بهتر است( ولی نه زمانی که ماهیان بیمار هستند). ولی اگر آب کیفیت بالایی داشته باشد ماهیان هیچ وقت بیمار نمی شوند که نیاز به مصرف دارو باشد. ولی کا آمد ترین ماده برای آکواریوم نمک بدون ید است که در ماهی فروشیان عرضه می شود. میزان مصرف نمک آکواریوم آب شیرین یک قاشق چای خوری برای هر 30 لیتر است. برای تنظیم ph و dh میتوان از گیاهانی که مخصوص گونه ماهی مد نظر است استفاده کنید.و تسترهایی برای اندازه گیری میزان موارد سمی استفاده کرد. و یکی دیگر از لوازم مورد نیاز (چه برای آکواریوم های ماهیان گوشت خوار و گیاه خوار) استغاده از چوب های دریایی است که تأثیر بهتری نسبت به گیاهان دارد و به این معنی نیست که گیاهان بی مصرف هستند؛ بلکه باعث شادابی ماهیان و تثبیت رنگ آن ها می شود.

5_ یکی از بهترین گزینه ها برای ماهیان سالم و کنترل مواد سمی، ph وdh سیفون کردن آب اکواریوم است. سیفون کردن یعنی با استفاده از وسیله مخصوص( که زیاد گران نیست) لابه لای شن ها حرکت دهید تا فضولات ماهیان خارج شود.در هربار سیفون کردن بیاید بیشتر از یک سوم آب تخلیه شود؛ ولی اگر بیشتر از نصف آب کشیده شود تأثیر معکوس دارد و میتواند ماهیان گیاه خوار را به راحتی از پا در بیارد. و چون آکواریوم یک فضای بسته است و ماهیان در آن ادرار میکنند، فضولات، غذای اضافه و گیاهان پوسیده میزان آمونیاک بالا می رود و آمونیاک ماده ای بسیار سمی و کشنده است که در صورتی کلونی های باکتری تجزیه کننده به وجود نیاید ماهیان شما را خواهد کشت!!!

6_ یکی دیگر از مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای زنده ماندن ماهی ها پمپ هوا است. ولی در آکواریوم پلنت(گیاهی) کمتر نیاز به پمپ هوا است و بیشتر نیاز به پمپ، کپسول کربن دی اکسید(co2) و شیر فلکه مخصوص است. برای حل کردن کربن دی اکسید(co2) و اکسیژن(o2) سنگ هوا نیاز است. که در دو نوع سنگی و پلاستیکی موجود است و در سایز های مختلف وجود دارد. و برای انتقال هوا می توان از شلنگ های مخصوص استفاده کرد.(هرگز پمپ هوا خاموش نشود. در شب پمپ کربن دی اکسید(CO2) قطع و پمپ اکسیژن(O2) روشن شود چون گیاهان در شب اکسیژن(O2) مصرف می کنند و ماهیان دچار خفگی می شوند( مخصوص آکواریوم های پلنت)

7_ یکی دیگر وسیله مورد نیاز بخاری است که در دو نوع متخلف زیر شنی(مخصوص آکواریوم پلنت) و داخل آبی که برای در دو آکواریوم مورد استفداه قرار می گیرد و در اندازه و در قدرت گرمایشی تفاوت دارند. ولی این وسیله برای ماهیانی که نیاز به آبی با دمای یک نواخت و نسبتا گرم است. که معمولا دما آب به طور طبیعی کمتر از حد مورد نیاز ماهی می شود که میتواند مرگب بار باشد!!! چون اگر تغییرات دمایی بین 2 تا 4 درجه سانتی گراد باشد احتمال بروز بیماری و مرگ ماهی زیاد می شود. بهترین دما برای ماهیان از 26 تا 32 است. بهتر برای هر نوع ماهی که تهییه می کنید یک بخاری تهییه کنید و دمای مطلوب ماهی که از قبل درباره ی آن تحقیق کرده اید پیدا کنید و بخاری را تنظیم کنید. دقت کنید برای هر لیتر آب یک بخاری یک وات نیاز است. مثلاآکواریوم 150 لیتر یک بخاری 150 وات نیاز است و برای فهمیدن میزان لیتر آب آکواریوم طول*عرض*ارتفاع تقسیم بر 1000.  برای فهمیدن دمای آکواریوم از دماسنج استفاده کنید که در طرح های مختلفی و جود دارد ولی بهترین و با کارآمدترین نوع آن دماسنج ورقه ای است که دقیق ترین نوع است و مثل کاغذ بر روی آکواریوم می چسبد. ولی اگر خواستید پول بیشتری خرج کنید می توانید از داسنج های دیجیتال استفاده کنید.

8_ قسمت آخر و مهم نور پردازی آکواریوم است که میتواند در رنگ ماهی و سلامت گیاهان شما تأثیر بسزایی داشته باشد چون ماهی ها در طبیعت نور خورشید دریافت می کنند که تمامی نور ها با طول موج کم و زیاد و انرژی کم و زیاد را دارد. ولی شما نیاز نیست که تمامی نورها را داشته باشید و از مهتابی ها LED(ال ای دی) یا فلوروسنت استفاده کنید یا طیف نور آبی و سفید و نورUV (یو وی) که روزی فقط نیم ساعت تا یک ساعت روشن باشد    (چون هم باکتری های مضر را می کشد و هم باکتری های مفید!!!) ولی در قسمت شماره ی 3 توضیح دادم بعضی تصفیه سطلی ها دارای چراغ UV   (یو وی) هستند و نیاز به خرید چراغ UV(یو وی) اضافه نیست. ولی اگر بیش از حر میزان نور زیاد باشد رشد جلبک ها بالا رفته و آکواریوم را زشت و کثیف می کند و در مدت زمان طولانی باعث مرگ ماهی می شود.


خواص نور UV(یو وی): نورUV(یو وی) با طول موج پایین و انرژی فوق العاده بالا میتواند مانند رعد و برق و صاعقه اکسیژن فعال(O3) تولید کنند و این ماده ی ارزشمند با مواد شیمیایی آب واکنش داده و مواد مضر را به صورت اکسید از آکواریوم خارج کند و در این هنگام ویروس ها، قارچ ها و باکتری ها را نابود کند چون ازن سیتوپلاسم آن ها را تجزیه میکند و آن ها را به طور کامل از بین میبرد و مانند تصفیه های RO آب را ضد عفونی و خالی از مواد مضر بکند؛ برای همین است که نباید چراغ UV(یو وی) را نباید زیاد روشن گذاشت چون باکتری های مفید را نابود و میزان حلالیت اکسیژن(O2) را کاهش می دهند و ماهیان را دچار خفگی میکند.

لوازمات مورد نیاز

الف)لوازم مکانیکی:

تصفیه_بخاری_پمپ هوا و اقلام همراه_بستر مناسب_سیفون_داروها و نمک_لوازم نور پردازی و...




در صورت کپی برداری منبع ذکر شود.

http://www-mohammad-hk-discusfish.blog.ir

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی